tis, 2014-04-08 14:54 -- admin
Fråga: 
om jag har vart ren i ett år och tog ett återfall med några bloss på en joint, ungefär hur länge sitter det i om man har skickat vidare provet på analys då jag var negativ på en vanlig urinsticka efter 4 dagar, syns det fortfarande på analysen tror ni?
Svar: 

Vi får många frågor som handlar om hur länge prover kan visa spår av cannabis. Även om vi vet en del om det så är vi inte kemister eller biologer. Vi informerar om cannabis och hjälper personer som vill sluta. Kvaliteten på provet och på utrustningen som används för att analysera provet är det som kommer avgöra om det syns eller inte. Om man har bra utrustning och tagit provet på rätt sätt så är det möjligt att upptäcka det långt efteråt.

Om du har kontakt med en mottagning för provtagning, så de som uppgift att hjälpa dig att vara utan cannabis. Att berätta att du har tagit ett felsteg och be om deras hjälp, borde inte leda till värre konsekvenser än om du försöker dölja det och blir upptäckt.

Om du skulle vilja ha mer hjälp att försöka undvika att ta de där blossen efter att ha varit ren så länge så finns det bra sätt att jobba med det. De sätten kan vi behandlare ofta en del om. Viktigt att inte låta ett misstag göra att du "kastar yxan i sjön" och återgår till dina gamla vanor. Du hade dina skäl till att sluta, påminn dig själv om dem!