mån, 2014-04-14 11:37 -- admin
Fråga: 
"Om det kommer nya vetenskapliga studier som tydligt motbevisar de artiklar vi hänvisat till så har vi inget emot att uppdatera vår information" Jag tycker ni borde se en dokumentär som heter The union. För allt ni skriver talar emot den... Och sen skulle jag vilja att ni visar oss ett fall där Någon lider av abstinens av cannabis.
Svar: 

Det finns åtminstone två problem med the Union. De som har gjort den är inte intresserade av att kritiskt granska eller ta reda på hur det verkligen är, utan har bestämt sig för att legalisering är den rätta vägen och gör i princip en propagandafilm för den inställningen. Som gamla tiders skräckinformation om droger, fast tvärtom. Den forskning som man hänvisar till är gammal och stämmer till viss del inte med vad vi vet idag. Mycket av det som uttrycks är rena åsikter och baserar sig inte på undersökningar eller forskning. SVT gjorde ett bättre jobb för några veckor sedan, där man gav utrymme åt både personer som är för och emot legalisering i USA och svenska forskare som är kristiska respektive stödjer den nuvarande svenska politiken. Den är ett bättre underlag för att skapa sig en egen uppfattning. Se den här: http://www.svtplay.se/video/1935037/avsnitt-11

Den fakta vi har på Cannabishjälpen handlar om skador eller risker för personer som använder cannabis. Dessa risker kommer inte förändras eller bli mindre skadliga om det blir lagligt att röka cannabis.

Alla jag träffat, som rökt regelbundet, har haft abstinens av olika svårighetsgrad. En del ganska mild och en del har haft mer problem. Det finns tydlig forskning om cannabisabstinens se t ex Comparison of cannabis and tobacco withdrawal: Severity and contribution to relapse (Budney & Vandrey, 2008) eller Quantifying the Clinical Significance of Cannabis Withdrawal (Allsop, 2012)