sön, 2014-06-01 10:56 -- agnetaelisabet
Fråga: 
Jag är en 16årig tjej som alltid haft svårt med skolan. Alla säger att cannabis ger dåligt minne osv. För mig är det tvärt om. Sedan tre månader tillbaka började jag röka på, de senaste två månadern har jag rökt på i princip varje dag. Jag har alltid haft svårt med skolan och nu i gymnasiet så vart jag f varnad i alla ämnen tills två månader tillbaka då jag lyfte alla f och har numera bara 2-3 f. Hur är detta möjligt? Jag lyssnar gärna mer när jag är hög och lär mig mer, borde jag kanske fortsätta? Jag älskar det här men ska jag liksom behöva droga mig själv för att lyckas med skolan? Jag är väldigt rädd för att sluta då jag fastnat för detta och kommer inte ihåg gamla mig. Sedan så hade min kompis som inte rökt på på typ 3 dagar fått sömnparalys. Det är lite därför jag försöker hålla mig till gräset varje dag så jag inte råkar på något underligt i drömmarna.
Svar: 

Hej!
Förstår att du blir rädd när du upplever att det hjälper att röka. THC skruvar upp volymen på sinnesintryck och till en början, innan hjärnan vänjer sig vid det, kan man uppleva precis som du att det hjälper vid koncentration och att vara fokuserad. Det är inte en effekt som förblir utan sedan tappar man olika förmågor bland annat minne då man försämrar hjärnans sätt att ta hand om intryck och information och då får ett sänkt läge som man tycker man botar med att röka men det är egentligen ett kronisk (alltid)rus man försöker bota då.

Du skulle behöva träffa psykolog, psykiatrer och specialpedagog för att ta reda på vad dina svårigheter egentligen beror på, få rätt hjälp för det och kunna klara dig utmärkt utan att röka.

Kontakta gärna någon av oss cannabisbehandlare i närheten av där du bor så kan vi försöka tala om vad som finns i din stad!
Lycka till

Du hittar en karta med lista på mottagningar under "Hitta hjälp"