tors, 2014-08-07 16:17 -- agnetaelisabet
Fråga: 
Jag har rökt några gånger i mitt liv men aldrig upplevt något härligt i att vara "flummig". Men jag satt och kollade på en dokumentär som hette The Union och den gav mig en tankeställning kring det. Är det verkligen farligt och i så fall hur? Jag såg även ett klipp där en kille med någon form av muskelproblem där han fick krampanfall nästan som epilepsi. Han hade fått en fruktansvärt massa olika mediciner för detta som visade sig inte hjälpa han utan fick bara bieffekterna. Men när han testade cannabis funkade det och han slapp sina kramper. Vad är bättre, mediciner av olika former med olika bieffekter eller bara cannabis och dess bieffekter? Jag kanske låter liberal men jag har inte en aning kring detta och alla gör mig förvirrad i ämnet:)
Svar: 

Hej!
Att forska på vilka goda egenskaper som cannabinoider enskilt kan ha i läkemedelsform pågår ständigt men att använda cannabis i form av rökning är inte läkemedel vilket ibland blir ett missförstånd när man pratar om medicinsk marijuana vilket inte är godkänt av något land av läkemedelsverk utan får användas för medicinskt bruk ungefär som vi vet att honung är bra för ont i halsen men kan vara farligt för små barn varför det inte kan godkännas som läkemedel.Vi behöver ta reda på vad cannabinoider gör i kropp och hjärna mycket vet vi men det finns mer att forska kring. Det vi som arbetar med frågan ser är de negativa konsekvenser cannabis får på psyket och hjärnans förmågor att fungera på högre nivå vilket är individuellt men forskat på att konsekvenserna finns.
Finns mycket att läsa både på vår sida men också från Folkhälsomyndigheten där man samlat forskning om effekter av cannabis i de studier som är gjorda i världen http://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationer/Ska....
Att ta reda på fakta och fundera kring frågan är klokt och tanken med vår sida är ju att svara på alla frågor:)