mån, 2014-08-25 13:07 -- agnetaelisabet
Fråga: 
Hej! jag är en kille på 18 år som rökt cannabis till och från i 2,5 år ungefär, vissa perioder väldigt intensivt. Vill inte ens tänka på hur mycket pengar jag lagt ner på gräset! Men nu har jag börjat tröttna och insett att gräset inte tillför mig ngt! När jag inte röker så saknar jag det, och när jag röker så typ ångrar jag att jag ens köpte det! Jag känner att jag kanske vill lägga av på heltid! Men mina närmsta vänner röker ganska mycket. Hur ska jag göra för att lägga av helt? Att sluta umgås med mina vänner är inte ett alternativ!
Svar: 

Hej!
Du beskriver vägen till att sluta på ett mycket bra och tydligt sätt . Att cannabis inte ger dig någonting och att man många gånger ångrar att man rökt när det inte ger något. Sen att dina kompisar fortfarande röker är ju deras beslut kom ihåg att när vi skriver om effekter som är negativa av cannabis menar vi just det och ingenting annat. Dina vänner är ju dina sen Kan det vara svårt att umgås med dem precis när de röker men då är det ju till hjälp för dig att hitta på andra saker med dom.
För att du ska kunna sluta behöver du fundera igenom när och hur du ska sluta vad du ska göra när du får sug efter att röka och kanske testa hur beroende du är för att få rätt hjälp. På droginfo.com finns självtest och här på vår sida finns mycket att läsa kring hur man gör men bäst är många gånger att prata med någon på riktigt! Ring eller maila någon av oss som jobbar där du bor. Klicka på kartan hör på vår sida.
Önskar dig riktigt mycket lycka till hör gärna av dig igen:-)