mån, 2014-08-25 18:15 -- agnetaelisabet
Fråga: 
Hej Jag vill tala med vårt barn som jag misstänker har debuterat med cannabis (vid ett eller två tillfällen). Tyckte mig se alla symptom; nytt umgänge, röda ögon och forcerad vid en hemkomst och vid ett annat tillfälle, dimridåer vid övernattning som omöjliggjorde föräldrakontroll. I grund och botten bra värderingar och kamrater; idrottar, sköter skolan. Jag skulle uppskatta skrivet faktamaterial som svart på vitt visar på farorna med cannabis och relaterade droger. Ännu bättre om ni har skrivna vittnesmål från ungdomar som har eller haft problem orsakade av cannabis och kanske har svårt att sluta. Det tror jag är lättare för ungdomar att ta till sig av än moralkakor från föräldrar och andra vuxna.
Svar: 

Hej!
Börja med att köpa boken Cannabis en olycklig kärlekshistoria av Amelie Andersson skriven till en tonårskille som tyckte det saknades en bok för ungdomar om cannabis men också om livet på väg att bli vuxen.
Att ha bra värderingar och föräldrar som bryr sig är en god hjälp och att våga prata om vad man som vuxen står för utan att hanna i argumentation . På rns hemsida finns myter om cannabis .
Hoppas detta är en början till hjälp!