vilken drog kan det vara?

mån, 2014-09-08 09:21 -- agnetaelisabet
Fråga: 
Har fått bekräftat på några olika sätt att vår tonåring har provat cannabis. Vi har konfronterat och informerat, bl.a. det som står på denna och andra websidor mot droger. Försöker vara nära barnet och bekräfta, ha mycket tid och upplevelser tillsammans. Fråga om det är svårt att vara ung osv. Blir dock osäker om det ev. också brukas andra substanser. Vid några tillfällen agerar barnet hyperaktivt, har stora pupiller men inte röda ögonvitor. Senare kommer humörsvängningar. Kan detta "speedade" uppträdande också komma från cannabis eller är det mer slöhet som är indikationer på det?
Svar: 

Hej!
Bra som du skriver med nära kontakt och att vara intresserad av vad som händer i ungdomens liv och vad som kan vara svårt. Ibland är det ju nyfikenhet som styr att man testar droger och som ung har man ju tilltro till att skador händer andra och inte mig därför är det ju alltid svårt att nå fram med fakta men likaväl nödvändigyvatt berätta det man vet och även visa faktasifor.
Stora pupiller och speedad brukar handla om centralstimulerande medel såsom amfetamin kokain och liknande.
Viktigt att fortsätta dialog med er ungdom och även få stöd. Kontakta gärna ungdomsmottagning för missbruk i din kommun eller någon av oss för råd . Önskar er lycka till