Min mans son röker marihuana

tis, 2014-09-09 03:25 -- Sophie Andersson
Fråga: 
Min man har en son som röker canabbis. Han bor inte med honom. Har är separerad sen 1.1/2 år. Jag är rädd över att detta ska påverka på en negativ sätt vårt förhållande. Jag misstänker att sonen manipulerar emotionellt sina föräldrar med detta pga speciellt sin mamma har inte varit så närvarande och att hon kom hem så snabb med en annan man så fort min man lämnade huset. Så det känns att han vill straffa henne med detta. Hur kan jag undvika att detta förstöra vårt förhållande?
Svar: 

Hej! Det är alltid svårt när någon i ens närhet röker cannabis. Men det viktiga är att prata om det. Både med din man, mamman och med sonen. Beroende på relationerna så kanske det är bättre att pappan och mamman pratar ihop sig och tillsammans pratar med sonen. Det kan vara svårt och vill man ha hjälp så är mitt råd att vända sig till den kommun ni bor i. Finns det möjlighet att prata med någon som råd och stöd kan det vara att rekomendera då man kan få tips och hjälp utan att det dokumenteras. Man kan få råd om vad och hur man kan säga samt hjälp med fakta kring cannabis om man behöver det.
Vet ni inte om det finns någon rådgivningsbyrå på er ort så finns det att söka här på sidan, annars kan ni ringa er kommunväxel så skall de kunna hjälpa till.

Lycka till

/Sophie