min son röker cannabis hemma

ons, 2014-10-08 21:08 -- Kristina
Fråga: 
hej , jag hoppas någon kan hjälpa mig , jag har en son på 25 år som har rökt i 9 år , nu har han börjat röka hemma i sitt rum , hela huset luktar , jag har försökt och hjälpa han med att allt men det hjälper inte , jag orkar inte med han hemma , finns något jag kan göra för att slänga ut för han gör inte det frivillig
Svar: 

Det är inte lätt att veta vad som är rätt väg men på något sätt måste du sätta ner foten och få honom att förstå att så här vill du inte ha det längre. Kanske måste du ställa ultimatum men då måste du vara beredd att genomföra det. Annars blir det ett slag i luften. Det sorgliga är att han kanske inte alls ser hur det här blir för dig. Cannabis trubbar av och gör att man får svårare att se vad man ställer till med för dem som man oftast tycker mest om. Därför behöver du vara extra tydlig med hur hans rökande påverkar dig och hur du vill ha det i ditt hem.
På vår hemsida kan du se om det finns något ställe i närheten av er som jobbar med att hjälpa människor med cannabisberoende. Annars får man vända sig till socialtjänsten i kommunen där man bor för att få hjälp. När du vet det kan du både ställa ultimatum och samtidigt visa honom en väg ut.
En del som slutat med missbruk berättar om att det var just det att de anhöriga började säga ifrån som gjorde att de började sin väg mot drogfriheten/nykterheten.