lör, 2014-11-22 21:39 -- agnetaelisabet
Fråga: 
Hej. Jag försöker fixa till mitt liv just nu. För ca 2 år sen så brukade jag cannabis rätt regelbundet. Efter detta så var jag "ren" i ett helt år. För ca 3 dagar sen fick jag ett nervsammanbrott och blev väldigt deprimerad och tänkte röka i.o.m det. Jag tog en väldigt liten mängd marijuana och tog ETT bloss. (Nämner det igen, det var en väldigt väldigt liten mängd, mindre än en ärta) Hur lång tid tar det för detta att försvinna ur min kropp? Jag vill leva nyktert.
Svar: 

Hej och tack för din fråga!
THC är aktivt cirka 72 timmar men finns kvar i systemet framförallt i hjärnan på de receptorer som är mottagliga för cannabinoider upp till 28 dagar . Röker du inte igen så är det borta sedan och du kan fortsätta leva nyktert.
Hoppas du kan hitta strategier för att leva nyktert och även hantera situationer där det blir jobbigt och tankar på att röka kommer annars kan det vara till god hjälp att prata med någon om just det! Att vara nykter är både härligt ovh jobbigt och att få hjälp att hitta nya sätt att hantera jobbiga tankar eller situationer behövs ibland . Lycka till!!