mån, 2014-11-24 01:12 -- Kristina
Fråga: 
Hej! Var nu ungefär 3 månader sedan jag fick en extrem snedtändning på cannabis. Det som hände går knappt att beskriva, men min tidsuppfattning existerade inte. Jag fick panik och det enda jag kom på för att bli av med detta var att sova. Men nu kommer det som gjort mitt liv till ett helvete- nämligen overklighetskänslorna. När jag vaknade dagen efter snedtändningen så hade mitt liv förändrats. Allt kändes främmande, jag visste inte vem jag själv var, eller omgivningen, och det känns fortfarande så. Jag går till en psykolog men tycker inte direkt det hjälper. Har blivit utvärderad av en läkare som inte tyckte jag var i behov av läkemedel. Det känns som jag är en förlorad själ. Tips på vad jag kan göra i min avskyvärda situation?
Svar: 

Jag förstår att det är jobbigt. Det troligaste är att det går över med tiden men jag skulle nog ändå tycka att det vore bra om du talade med en psykiater igen. En psykiater som kan en del om droger. Vet inte hur det är där du bor men finns det någon beroendemottagning inom landstinget så kanske du kan ta kontakt med den mottagningen och diskutera med dem.

Det du annars kan göra är att försöka ta hand om dig så bra som möjligt. Ät ordentligt, sov, ta inga andra droger, drick inte alkohol och försök att umgås med människor som är bra för dig. Då ger du hjärnan bästa möjliga förutsättningar för att lugna ner sig.