Ångest av Cannabis?

tis, 2015-01-13 11:30 -- Sophie Andersson
Fråga: 
Hej! Provade på cannabis för första gången för 4 dagar sedan, gick inte så bra hade ångest, dödstankar och var mest rädd. Efter första timmen var nästan alla negativa känslor borta och det kändes skönt och bra. Kunde fortfarande få lite ångest då och då men det var hanterbart. Undrar ifall man får ångest varje gång man röker cannabis? Har haft lite problem med det tidigare under stress, inte kunnat sova och så men annars inte, mår bra för övrigt. Har läst på nätet att ångesten går bort efter att ha rökt några gånger medans andra hävdar att om man har lätt att få ångest bör man inte röka det alls? En till sak jag undrar över är om det är normalt att känna av cannabis igen även fast det gått några dagar efter att ha rökt? Tacksam för svar!
Svar: 

Hej!

Cannabis har stor påverkan på psyket. Att få ångest är inte ovanligt, men mycket obehagligt. Det är svårt att säga om du skulle få ångest varje gång du röker cannabis. Men risken är stor då du säger att du haft problem med detta även tidigare. Har man en grund svaghet så kan cannabisen förvärra denna, vilket i ditt fall skulle kunna vara så att du får mer ångest av cannabis än vad någon annan får.

Cannabisen finns kvar länge i kroppen, vilket också gör att man på olika sätta kan känna av det även efter en tid efter röktillfället.