Behöver svar omedelbart snälla

fre, 2015-03-06 21:50 -- Sophie Andersson
Fråga: 
Hej. Jag är en ung tjej som har en supper viktig fråga att ställa. Jag och mina tjejer hade rökt cannabis och vi rökte sist för några dagar sen och vi blev misstänkta i skolan och nu så tänkte dem ta oss på drogtest. Snälla något som kan ta Bort det?:(
Svar: 

Hej!

Läser man på internet kan man få "tips" på hur man fuskar med drogtest. Många av dessa tips finns det inga belägg för att de fungerar. THC sitter i fettvävnad vilket gör att det sitter kvar i kroppen under längre tid än vad många andra droger gör och kan därför synas i en drogtest lång tid efter att man rökte.
I stället för att ge er tips på hur ni kan fuska på testerna skulle jag vilja ge er några tankar att fundera på mer
* varför ni röker? är det kopistryck? må bättre? sova?
* om det är värt oron att bli påkomna?
* vad är det som gör dem oroliga i skolan? har ni ändrat ert beteende, skolkar mycket? hamnat efter med skoluppgifter? m.m.

Är det svårt att låta bli eller om du och din kompis vill veta mer om hur cannabis påverkar kroppen så är mitt förslag att ni vänder er till en mottagning där man jobbar med cannabisprogrammet. Det finns en lista på dessa ställen här på cannabishjälpen.se kolla där. På många utav dessa ställen kan man ringa och besöka utan att det skrivs några journaler.