THC i kroppen

tis, 2015-03-10 10:02 -- Sophie Andersson
Fråga: 
Hej! Jag undrar lite kring det här med THC halten i kroppen, när man lämnar urinprov brukar man säga att det visar negativt allt från 3-4 dagar till 1-1,5 vecka vid ett röktillfälle. Men när jag kollar på kurvan av halveringstiden i kroppen, alltså hur länge thc sitter i fettet visar det att det kan ta upp till 4 veckor för det att lämna kroppen vid ett röktillfälle. Är det så att det man mäter i urinet försvinner snabbare. Hur fungerar allt det där....? Mvh /Fredrik
Svar: 

Hej!

Hur länge man kan mäta THC i urinen beror lite på vilka test man använder sig utav och på hur van cannabisrökare man är m.m.
Halveringstiden för THC brukar man säga är ca 6 dagar. men man kan mäta THC i urin mycket längre än så. Man brukar säga att THC sitter kvar och påverkar psyket i upp till sex veckor. Detta när man är en vanerökare. Dessa tider är något kortare om det är första gången man röker. Men det är alltid svårt att säga några exakta tider för hur länge det sitter i kroppen då det kan variera från person till person.
Urintesterna förfinas hela tiden och blir mer och mer känsliga vilket också göra att man kan mäta THC halt i urinen mycket längre och även för enstaka tillfällen.

/Sophie