mån, 2015-03-23 09:01 -- admin
Fråga: 
Varför vill ni till varje pris ljuga om att cannabis är farligare än cigg och alkohol? Förstår ni inte att vissa blundar då helt för allt ni säger och andra blir dumma i huvudet av era lögner, ni skapar bråk i samhället. Alla dessa dödsskjutningar pga att det är kriminella som sköter marknaden, allt det blodet ligger på ert bord. Ni borde skämmas.
Svar: 

Så du tycker att vi genom att försöka hjälpa människor som vill att sluta använda cannabis och genom att erbjuda information och stöd på nätet borde skämmas?Och att det vi gör leder till mer organiserad brottslighet och att människor blir skjutna? Jag håller inte med.

Även om det du menar våldet beror på att cannabis är olagligt så skulle jag säga att det är stor risk att du har fel. Alkohol är lagligt och står just därför för en relativt stor del av alla dödsfall i vårt land. Inte på grund av akut alkoholförgiftning utan för att de råkar ut för olyckor eller är iblandade i våldsamheter då de är berusade. Om vi lägger till en massa människor som berusar sig med cannabis, så är risken att fler kommer att dö snarare än färre.

Det finns forskning som visar att ökad tillgänglighet av alkohol och droger leder till mer våld och fler dödsfall. Vi har inte kunnat hitta forskning som visar att man får mindre kriminalitet i ett samhälle genom att legalisera droger. Man skulle kunna tänka sig att man genom att ha egna reglerade odlingar kan vi minska efterfrågan på cannabis som produceras av kriminella. Men genom historien har organiserad kriminalitet växlat verksamhet, snarare än försvunnit vid sådana förändringar. Trots att alkohol är lagligt och väl tillgängligt via systembolag så finns det gott om kriminalitet. Kriminella personer säljer hembränd eller importerad alkohol till låga skattefria priser, till ungdomar eller på svartklubbar.