fre, 2015-04-10 20:17 -- Kristina
Fråga: 
Jag gjorde erat test på tänktill.nu. Jag rökte cannabis varje vecka (oftast mer än en gång) i två år. Det fanns även perioder där jag rökte varje dag. Men det var inte för att "jag behövde det för att känna mig normal" utan det var för att jag tyckte om det och det gjorde mig glad och hjälpte mot min depression. Jag slutade för några månader sedan för att jag inte gillade folket man var tvungen att vara med för att få tag i mitt cannabis.(därför jag stödjer en legalisering så man slipper umgås med "gangsters") men nu efter jag slutat har jag inte behövt cannabis en enda gång, har aldrig känt suget. rökte även en gång för ungefär en månad sedan med en gammal kompis som jag träffar sällan. Det gjorde inte heller så jag kände att jag "måste" ha det. Det finns inga beroendeframkallande ämnen i cannabis utan om man blir beroende så skulle det vara psykiskt beroende och det kan man bli av cheeseburgare också. Jag säger inte att man kanske ska röka varje dag för då ökar ju chansen också till att man blir lite psykiskt beroende. Men som sagt käkar ja cheeseburgare varje dag i veckan lär jag också bli beroende på samma sätt. Ni får det att låta som man är en heroinist som inte får sitt fix men i verkligheten är det som cheeseburgare. Lägg av för fan, ni äcklar mig när ni sprider propaganda sådär. Ge fan i att lägga er i andras liv å försöka säga att det inte är bra för dom när ni inte ens vet vad ni snackar om. Att ni inte tänker om när ni faktiskt måste hitta på grejer å tänka ut sätt att få det att låta mer skrämmande än vad det är. Ni är fan inte bättre än han dära "cannabis experten" i tv för ett tag sen. " börjar med en joint och sen går det över i hash". Skämmas för fan det borde ni göra
Svar: 

Nej vi skäms inte. Det finns mycket forskning som visar att cannabis är beroendeframkallande. Numera så skiljer man inte på psykologiskt beroende och fysiskt. Allt vi gör och vad vi är med om lämnar spår i hjärnan, olika starka spår. Hjärnan fungerar med hjälp av elektriska signaler och kemiska ämnen, signalsubstanser. Utan detta kan du inte tänka en tanke, röra ett finger. "Psykologiska" beroenden är också processer i hjärnan.
Alla som röker cannabis blir inte beroende. Ju tidigare man börjar och ju mer man röker dess då större risk att man utvecklar beroende. Om du inte blivit beroende så är det bra men det betyder inte att du inte kan bli beroende i framtiden och du kan ändå ha satt ner minne och tankeförmåga under tiden du rökte.
Hur du vill leva ditt liv är ditt val och är du över 20 år så kommer knappast någon att tvångsomhänderta dig för cannabisrökning om ditt liv fungerar för övrigt. Det är fortfarande olagligt men du åker inte i fängelse för att röka om du inte samtidigt gör dig skyldig till något annat. Du får t ex inte köra bil och det finns en del forskning som visar varför.
Om du skulle vilja ha hjälp att sluta röka så finns vi som en frivilligt hjälpalternativ. Det är också frivilligt att gå in på vår hemsida men vi är glada att så många gör det. Ha det bra!

tänktill.nu är inte vårt test. Det är bara att de länkar till oss.