Medberoende

lör, 2015-06-20 12:50 -- Sophie Andersson
Fråga: 
Jag bor ihop med min sambo som är cannabismissbrukare. Gissar på att han röker upp till 5g per dag. Själv har jag både studerat och arbetar med missbrukare och borde på något sätt vara starkare och tro på min egna förmåga när det gäller att handskas med all manipulativion, passivitet och ilska när det gäller missbrukaren i fråga.... Känner mig helt tom och hjälplös. Han ska sitta i fängelse i slutet av sommaren och stanna i 6 månader, men tvivlar på att han kommer sluta bruka cannabis när han kommer ur. Han vill inte ha hjälp och han tar mig ej seriöst när vi pratar om detta. Min egen initiuon är att lämna honom, men jag kan inte. Vad ska jag göra? Mvh K
Svar: 

Hej!

Först och främst vill jag tacka för din fråga. Och jag skall försöka hjälpa dig så gott jag kan.
Något du kan göra är att kontakta din kommun och se om det finns möjlighet att prata med någon som arbetar mer anhörigstöd. Det kan vara bra för dig att prata med någon rörande din situation då det är svårt att ändra på någon annan.
Finns det inget anhörigstöd i sin kommun se om det finns någon annan samtalskontakt som du kan vända dig till, exempelvis socialresurs, samtalsterapeut eller liknande.
Det är ofta jobbigt att bära på detta själv och kan vara skönt att få prata med någon utomstående.

Lycka till