tors, 2013-10-17 10:32 -- admin
Fråga: 
Tjena! Jag slutade röka för 2 veckor och 6 dagar sen. Jag rökte under en 4 års period som successivt blev mer och mer till ett daglig bruk på ca 2,5-5 gram om dan. Mitt största problem har varit handsvetten, svettas inte hela tiden utan bara när jag blir osäker eller när jag blir stressad. Och var kan jag vända mig om jag bara vill prata om mitt stop? Någon med kunskap.
Svar: 

Hej och grattis till nästan 3 veckors rökstopp!

Det brukar vara som jobbigast efter 10 dagar – 3 veckor ungefär, när cannabisnivåerna sjunkit så pass att de inte längre har den lugnande effekten på kroppen och psyket. Kroppen märker att de lugnande ämnena i cannabis saknas och signalerar det på olika sätt, vilket ger abstinenssymptom. Det är också då som man börjar känna mer känslor. ”Locket” som cannabis har lagt på känslorna har börjat släppa, vilket gör att man känner mera – både sådant vi uppfattar som positivt och sådant vi kallar negativt.

Kanske är det så att cannabis tidigare har dämpat din oro / stress i sociala sammanhang då du känner dig osäker? Nu när det skyddet inte längre finns kvar får du mer kontakt med dina känslor, det som faktiskt är du. Det kan kännas obehagligt nu men det är förmodligen ett tecken på att du börjar få närmare kontakt med dig själv igen och det är en förutsättning för att kunna hitta andra strategier att hantera dina bekymmer med osäkerhet och stress.

Högst upp på cannabihjälpen finns en länk som heter Hitta hjälp. Där kan du klicka dig vidare och hitta en mottagning med erfarna behandlare nära dig. Lycka till!