mån, 2013-10-28 22:34 -- admin
Fråga: 
Har någon någonsin dött av enbart röka cannabis? Då menar jag inte rökt och sedan åkt bil eller rökt och sedan ramlat ned för ett stup för det händer stup i kvarten under influens av alkohol.
Svar: 

I vår fakta del skriver vi så här:
Det finns inte något fall av cannabisförgiftning som lett till döden. Den dödliga dosen THC är många gånger högre än vad man får i sig av att röka. Samtidigt finns det många indirekta dödsfall i samband med cannabisrus som trafikolyckor och självmord. Ett 70-tal personer om året avlider i Sverige med cannabis, men inga andra droger, i blodet.

Men du frågar antagligen inte för att du är orolig för att du eller någon annan ska dö av förgiftning av cannabis. Du tänker kanske att om det inte går att överdosera så är det inte farligt. Det är faktiskt lite tvärtom. Saker som är väldigt giftiga brukar sällan vara så populära droger eftersom riskerna blir väldigt tydliga om man ser någon dö i direkt anslutning droganvändningen. Cannabis negativa effekter kommer på lång sikt och smyger sig långsamt in i livet och kan vara svåra att upptäcka.