Jag röker varje dag och känner inte igen mig...

ons, 2013-11-06 10:08 -- Magnus
Fråga: 
Vad är det här för löjligt trams? Jag har rökt varje dag, minst 5 gånger om dagen i snart 4 år och jag känner inte igen mig i någonting av det som skrivs på den här sidan. Visst blir man slö och trög men det är bara under ruset.. Så fort du slutar röka så kommer allting tillbaka. Och nej, det är inte svårt att sluta röka, det är bara att sluta. Jag har haft uppehåll flertal gånger, både kortare och längre perioder och har aldrig haft något bekymmer med det.
Svar: 

Hej!
Du skriver att du inte har några svårigheter att ha uppehåll från cannabis och att du inte har upplevt att du har fått några problem som finns kvar om du är utan ett tag. Om det är så det är för dig så kan jag förstå att du inte ser så stora problem med att du använder cannabis. Samtidigt skriver du att du röker minst 5 gånger om dagen alla dagar. Vad är det som gör att du behöver berusa dig med cannabis en stor del av din vakna tid? Är det verkligen så du vill ha ditt liv?

När man använder cannabis eller någon annan drog på det sättet som du beskriver så gör man det ofta för att hantera något annat problem som man upplever. Att röka cannabis röka cannabis kan kännas som den bästa lösningen av de man har provat, samtidigt kanske det skönaste skulle vara om man kunde lösa sådana problem och leva ett bra liv utan att behöva bli berusad 5 gånger om dagen.

Många som röker cannabis får aldrig problem som så stora att de inte kan ta sig ur det själva, så kanske det är för dig. Röker man så ofta som du gör så behöver många stöd när dom ska sluta eller hjälp med att hantera andra problem som hänger ihop med att man röker.