mån, 2014-01-27 20:57 -- admin
Fråga: 
Hej rökte gräs i 6 år varje dag, cirka 3-4 gram per dag de senaste 4 åren. inga längre uppehåll än 2-3 dagar. knappt det. pysslade med mycket annat med men har aldrig känt ett sug eller beroende. var bara beroende av canabis. nu har jag slutat sedan den 31a deember. och jag sover ofrivilligt länge. jag vet inte vad det beror på. funderar starkt på att börja röka innan jag ska sova. jag sov innan 4-6 timmar per natt, de senaste 2 åren. nu har jag sovit ungefär 11-12 timmar per dag i 10 dagar. jag kommer för sent till jobbet och riskerar att förlora det snart. //// Hej Slutade röka som nyårslöfte. det har gått bra, inget sug alls, utan det mesta har varit extremt positivt. jag har dock ofriviligt sovit mellan 10 och 12 timmar varje natt nu. det är ett problem. jag somnar väldigt sent och vaknar sent. missar jobbet. jag brukar sova 4-6 timmar och gå upp 4 på morgonen, jag kommer inte iväg till jobbet det är ett problem. och jag funderar nästan på att börja röka innan jag ska sova.
Svar: 

Bra nyårslöfte! Grattis till en bra start på 2014!

Ofta förändras sömnen mycket när man slutar röka cannabis, en del får svårt att sova över huvud taget. En del behöver som du, ”sova ikapp”. En del drömmer också mycket den första tiden. Allt det här är normala reaktioner på att gifterna är på väg att gå ur kroppen. Troligen kommer du inte att behöva sova så här mycket så länge till – försök härda ut! Kanske finns det någon som under en kort övergångsperiod kan hjälpa dig att komma upp och iväg på mornarna? Dubbla alarm på mobilen? Lägga den en bit från sängen?

Det kan också vara så att du den närmsta veckan eller så kommer att uppleva att du får lite mer negativa symptom på att du slutat röka cannabis. Det är vanligt att man någonstans runt 10-14 dagars rökfrihet kan känna ökad oro, ångest, rastlöshet och också ett ökat sug efter att röka igen. Det är också normalt och kommer att klinga av med tiden, bara du står ut. Det är en signal från kroppen att den saknar cannabisets lugnande effekt, systemet behöver koppla om och det kan blir en viss överlappning där kroppen tror att den saknar något den egentligen inte behöver. Tiden jobbar till din fördel!