Kommer den här efterhöga känslan och alla konstiga tankar försvinna?

ons, 2014-02-12 15:37 -- Magnus
Fråga: 
Kommer den här efterhöga känslan och alla konstiga tankar försvinna? Rökte sep-dec och tog en paus till nyår typ då jag rökte senast. Känns som om THC:et är påväg ur kroppen och jag har hört och läst massor om att det kan kännas konstigt efter man slutat men att det sedan försvinner. Känt såhär i tre dagar nu. Emil. TILLÄGG: det känns bättre nu än för 3 dagar sedan Kommer den här efterhöga känslan och alla konstiga tankar försvinna? Rökte sep-dec och tog en paus till nyår typ då jag rökte senast. Känns som om THC:et är påväg ur kroppen och jag har hört och läst massor om att det kan kännas konstigt efter man slutat men att det sedan försvinner. Känt såhär i tre dagar nu. Svara på min fråga.
Svar: 

Hej igen! Vi är inte jättesnabba på att svara. Normalt sätt kan det ta några dagar, ibland mer, eftersom vi mest jobbar med att träffa patienter/klienter.

Det här är en vanlig fråga som har kommit in i lite olika varianter. Du kan hitta vad vi svarat tidigare under formuläret Ställ din fråga. Den konstiga känsla som du beskriver och som kan komma när man slutar och har varit utan cannabis ett tag ska gå över av sig själv. Om man fortsätter att ha konstiga tankar och känslor så kan det handla om att livssituationen i kombination med cannabisrökningen har utlöst psykiska besvär som man behöver lite extra hjälp med. Dvs om inte problemen försvinner om några veckor så bör du söka hjälp. Ibland kan det vara bra att kontakta en mottagning i vilket fall som helst för att ha någon att prata med om det man upplever då man sluta röka.