Hur länge kan man se i urin- eller blodprov om jag har rökt cannabis?

ons, 2014-03-12 15:14 -- admin
Fråga: 
Om man röker cannabis en gång, hur lång tid är halveringstiden? Hur länge visar det positivt på ett urin drogtest? -- Om man har rökt ett gram brunt, hur länge tar det tills man blir ren igen? -- jag röker inte men bara när jag resar utomland då röker jag en cigg per dag men inte varje dag. senaste rökte skiten var för 25 dagar sen om jag ska testa nu kommer vara positiv eller ? som sagt jag röker inte mycket och det går hur bra som helst när jag inte röker känns helt normalt inga symptom elr sånt. -- kan man bli ren på 3 dagar från thc? -- Hejsan! Jag har rökt majja i kanske 10 månader nästan dagligen. Slutade augusti 2013 rökte en gång i oktober kanske en jolle och en i början av november 1 jolle alltså små mängder och vart ren sen november tills nu 28 februari 3 månader och ska pissa om 4 dagar, 186 lång 95 kg tränat minst 1,5 timme fotboll i veckan! Tror ni dom 2 jollarna gör något eller är det borta? Så det inte finns små spår. Vore jätte tacksam för svar ganska nervös...
Svar: 

Vi får många sådana här frågor. THC kan upptäckas i både urin- och blodprover ganska lång tid efter att man har rökt. Hur länge beror på vilken utrustning som används för analysen och hur ofta man har använt cannabis. Om man bara har rökt någon enstaka gång så försvinner alla spår ganska snabbt, ofta inom några dagar. Om man har rökt regelbundet så kan det finnas kvar i flera veckor. Det är svårt att utifrån ett konkret fall förutsäga om det kommer att synas eller inte.

Vi kommer inte att ge tips om hur man blir ren så fortare för att undvika att bli upptäckt. De metoder som man hör talas om eller läser om på nätet är oftast opålitliga. De flesta labb ändrar regelbundet rutiner för att man inte ska kunna manipulera provtagningen.

Att berätta för vården att du har rökt cannabis ska inte heller medföra några problem. Vården ska kunna hjälpa dig med frågor om hur det kan påverka dig eller problem du upplever. Varken sjukvården eller socialtjänsten har rätt att bryta sin sekretess för att du har rökt cannabis. Om du är under 18 år så är det dock möjligt att de kontaktar dina föräldrar.