ons, 2014-03-12 15:43 -- admin
Fråga: 
Hejsan. Jag röker Cannabis ungefär en gång i månaden, och använder inga andra droger, varken alkohol eller nikotin. Hur kommer det sig att jag ska kriminaliseras för att jag vill slappna av en gång i månaden? Varför är jag kriminell?
Svar: 

Att det är kriminellt att använda cannabis gör att färre använder det och därför att färre människor drabbas av problem. Om du endast röker en gång i månaden för att slappna av så kanske du kan avstå (eller stå ut med att det inte är lagligt) för att andra människor inte ska få problem? På samma sätt som att många står ut med att det är olagligt att köra i 180 km/h, även om man ibland skulle kunna göra det utan skador.

Om man arbetar med människor som har fått problem av sitt rökande så är det svårt att vara för åtgärder som gör att fler använder cannabis. Samtidigt träffar vi och får bra kontakt med många människor som gör det och vi önskar inte att livet ska vara jobbigare för dem genom t ex juridiska problem. Cannabishjälpen handlar dock inte om politik och vi har inte startat den här sidan som ett inlägg i debatten om legalisering eller kriminalisering. Det finns många andra ställen på nätet där man kan läsa eller delta i sådana debatter.