tis, 2014-04-01 17:47 -- admin
Fråga: 
Hur håller jag mig motiverad till att vara Cannabisfri när jag lider av insomnia som 3-4 joints om dagen botar? Jag är en ung fysiker som ofta får skämmas lite på grund av min involvering i den undre världen i hemlighet, och för att jag är hög hela tiden. Får mycket beröm för mina idéer, problemlösande, och min teori som jag formulerat om elektromagnetism. Samtidigt säger folk till mig att jag aldrig borde börja med droger för att jag "är för bra för det". Om de bara hade en aning om att jag är hög hela tiden och har varit i många år.. Jag är till och med hög när jag gör långa invecklade fysikaliska beräkningar. Motivering till att hålla mig ren? Jag upplever världen intensivare och kan se längre i rumtiden när jag har Cannabinoider i systemet. Vad kan man motivera sig med för att sluta röka/äta cannabis? Jag sysslar väldigt mycket med fysik och andra vetenskaper, och mycket få vet om att jag hela tiden är hög. Får ofta beröm om hur mycket jag vet om Fysik, som gör mig glad, men ibland kommer droger på tal i sammanhanget och jag vågar inte säga att jag är hög hela tiden. Somliga säger till mig att aldrig ta droger och att jag har tur att jag har ett sådant huvud som jag har. Det ger mig skuldkänslor eftersom att jag är klockrent skyldig till det som de säger åt mig att aldrig använda. Jag är även i hemlighet djupt involverad i den undre världen, det finns bara 2 personer på Jorden som vet om det, och det är mina kompanjoner. Jag får glädje av mina vetenskaper och matematik - en stark euforirush, - så det handlar inte om att jag har tråkigt det här med mitt rökande. Naturvetenskaper, speciellt kvantteori, partikelfysik är bland det mest psykologiskt, och spirituellt givande Jag kan vara utan Cannabis om jag vill. Problemet är bara att hålla mig motiverad. Har ni tips? Hatar att vara "the bad guy" i hemlighet.
Svar: 

Ibland är det svårt att veta om man verkligen lider av sömnlöshet eftersom det ofta är under abstinensen som sömnlösheten är mest märkbar d v s man märker att man får svårt att sova när man låter bli att röka. För de flesta blir det bättre när man varit helt rökfri 2,5 – 3 veckor. Blir det inte bättre behöver man titta på andra faktorer som man vet påverkar sömnen: för mycket tid framför datorn, för lite motion i friska luften, för mycket kaffe/Coca Cola, för lite dagsljus, oregelbundna matvanor, alkohol. Det finns en hel del information på nätet om hur man jobbar med sömnen (t ex http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Somnsvarigheter-vad-kan-man-g...)

Du får idéer och intryck förstärks när du röker. Du klarar att göra beräkningar trots att du röker. Å andra sidan lever du ett dubbelliv som du inte verkar tycka är bra. Vad vill du med ditt liv ? Hur påverkar rökandet de målen?
På Cannabishjälpen finns en del information om hur cannabis påverkar tankeförmågan. Frågan är om du skulle kunna tänka ännu klarare, se fler sammanhang, kunna rensa mer effektivt bland dina idéer, minnas fler vardagshändelser (inte bara formler) om du inte rökte?
Finns det risk att du blir han som hade goda idéer men inte kunde göra något av dem?
Om du bestämmer dig för att sluta kan du få hjälp att ta dig igenom abstinensen .Kontakta den behandlingsenhet som ligger närmast där du bor. Det finns kontaktuppgifter på Cannabishjälpen under Hitta hjälp.