tors, 2014-12-11 14:04 -- Kristina
Fråga: 
Hej, jag har aldrig rökt cannabis innan eller efter, för 10 månader sedan var jag ut och hade druckit lite grann även redbull och sprit, och testade cannabis ett par bloss och det blev förmodligen för mycket, hjärtat gick i tusen trodde att jag skulle dö, vart helt borta och kall om händerna låg och skaka och hyperventilerade starkt, jag har aldrig haft några som helst problem innan, hur som helst, fick åka ambulans in till akuten och fick den hjälp jag behövde, det hela var verkligen obehagligt, jag mådde dåligt i ett par dagar efteråt men sen var det bra tänkt inte mer på det, 4-5 månader efter fick jag en panikattack, mellan dom här månaderna har jag haft det lite tufft och gått ifrån ett 8 år långt förhållande med otrohet osv.. men nu sitter jag här 10 månader senare och har haft ett helvete emellan allt som har hänt, och har stark ångest och har blivit rädd för att resa och göra vissa saker, tror att jag ska bli skräckslagen eller nånting, känner mig inte trygg på nåt sett, Har jag fått en permanent skada ? det var bara en gång har aldrig gjort det innan eller efter ? jag själv kopplar allt till cannabisen, snälla hjälp mig och ge mig ett svar.
Svar: 

Förstår att du tycker att allt detta är mycket skrämmande. Jag kan naturligtvis inte säga hur det är för dig men rent allmänt så har jag inte hört talas om permanenta skador på det sättet att något i hjärnan blivit förändrat efter ett rus. Däremot så kan man få problem med panikångest om man varit med om något som gett stark ångest och cannabis kan förstärka känslor, även negativa sådana. Blir man rädd för ångesten så förstärks den och kommer lättare tillbaka. Om det dessutom händer en del stressande och negativa saker i ens liv i samma veva så utvecklar man lättare panikångest.

Det bra är att det går att jobba med panikångest och sina tankar och rädslor så att den kan minska och man kan hitta tillbaka till ett liv som inte styrs av ångesten. Här finns en bra länk om ångest:http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Angest/
Där finns tips om vad man kan göra själv och lite om behandling. Om det är svårt att få hjälp där du bor så finns bra behandlingar på nätet. Känns allt detta för svårt, sök psykiatrisk hjälp!

Ta hand om dig och hoppas att du snart hittar bra hjälp!