tors, 2015-03-26 16:53 -- admin
Fråga: 
Varför går vi åt motsatt håll i förhållande till tex USA ? Och jag skulle vilja fråga er på cannabishjälpen med mera dricker ni sprit, öl eller ett glas vin då och då. Ingen har dött av cannabis men alkohol däremot både med våld olyckor och i sina egna spyor med mera. Om svaret är ja är det bi som är problemet inte någon som röker på nån gång i månaden istället för att supa sig redlös och slåss osv, den kultur ni stöder är ett 1000 ggr större problem om ni vill kan jag samtala med er alla för att få er att ta avstånd från denna brutala drog som alkohol är.
Svar: 

Det vore trevligt om du inte talar om för oss vad vi tycker eller inte. Det vet du ju faktiskt inte så mycket om.

Du har helt rätt i att alkohol är ett stort problem. Förutom att jag hjälper till med cannabishjälpen så har jag arbetat med alkoholhjälpen och andra liknande tjänster i över 10 år. Om du går in och läser där så kommer du se att vi inte på något sätt beskriver effekterna av alkohol på något annorlunda sätt än vad vi beskriver effekterna av cannabis här, vi håller oss till relevant forskning. Det vill säga forskning om effekter av cannabis eller alkohol på människan.

Du har också rätt i att alkohol är ett mycket större problem i vårt samhälle. Men vad beror det på? Du menar att det har med drogens farlighet att göra, något som det finns ganska lite forskning på. Människor verkar undvika riktigt farliga droger. Några skadas eller dör, men de flesta låter bli. Det har snarare stor betydelse hur mycket en drog används. I Sverige har vi mest skador av alkohol, tobak och därefter cannabis och beroendeframkallande tabletter. Det är droger som man kan använda under ganska lång tid innan man märker av några problem. Det är också de droger som är lättast att få tag i och som används allra mest i Sverige. Om vi skulle använda lika mycket cannabis som alkohol, så är det ingen vild gissning att vi skulle få många fler problem.